• Gratis verzendingVanaf €35,00 in NL
    • Voor 14.00 uur besteldZelfde dag verzonden

KomFox Innovision

Fabrikant: KomFox
KomFox Innovision voor als u moeite heeft met lezen van de TV-ondertiteling? Laat het voorlezen door de KomFox Innovision. Meer informatie >
 498,99
In voorraad

Vóór 22:00 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd

Aantal - +
  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Reviews
  • Stel je vraag

KomFox Innovision leest de Nederlandse ondertiteling voor bij televisieprogramma’s. De KomFox maakt gebruik van een teletekstsignaal dat door de zenders wordt meegezonden tijdens uitzendingen.

De KomFox is een compact apparaat dat met een scartkabel wordt aangesloten op de TV of digitale ontvanger. Om de KomFox te laten werken, dient alleen de KomFox aangezet te worden. Bij het wisselen van zender op de TV, zal de KomFox automatisch mee schakelen.

De Nederlandse ondertiteling wordt voorgelezen bij:

- Publieke zenders: Nederland 1, 2 en 3
- Commerciële zenders: RTL 4, 5, 7 en 8, SBS6, NET5 en Veronica
- Vlaamse zenders: VRT, Canvas en Ketnet

Aansluiten

Sluit de KomFox aan op de TV of digitale ontvanger met de bijgeleverde scartkabel. Het is mogelijk om een hoofdtelefoon aan te sluiten, waardoor andere TV kijkers het normale TV geluid horen en via de hoofdtelefoon het TV en gesproken ondertiteling geluid.

De techniek verandert snel en er zijn veel modellen televisies en digitale ontvangers te koop. De KomFox werkt daarom niet met alle televisies, digitale ontvangers en TV aanbieders. Kijk hieronder bij het kopje Compatibiliteit voor de bij ons bekende aansluitproblemen.

Bij nieuwe TV’s is soms standaard geen scartaansluiting aanwezig. Vaak wordt er dan een scart verloopstuk meegeleverd of is een scart verloopstuk te koop. Vaak wordt er gewerkt met een digitale ontvanger en is het van belang dat daarop een scart aansluiting zit.

Compatibiliteit

De KomFox krijgt de benodigde informatie om voor te lezen vanuit teletekst pagina 889. Als er op deze pagina geen tekst staat, dan kan de KomFox niets voorlezen. Het kan echter voorkomen dat er wel tekst staat op deze pagina, maar dat door technische reden (kan aan de TV liggen of aan de digitale ontvanger) de KomFox toch de informatie niet doorkrijgt.

Er zijn veel verschillende merken en types TV's en digitale ontvangers. Optelec kan daarom alleen de bij ons bekende problemen vermelden; als uw type TV of ontvanger niet benoemd is, wil dat niet zeggen dat de KomFox zal werken. Soms zal de KomFox gewoon geprobeerd moeten worden om te weten of het gaat werken. Werkt het niet, dan kan er met onze helpdesk bekeken worden of er een oplossing mogelijk is, bijvoorbeeld het kijken via een analoog signaal in plaats van digitaal. Of het proberen van een ander merk/type digitale ontvanger.

Gebruikt u digitale TV en zit de smartcard in de TV (u gebruikt dan geen externe digitale ontvanger) dan kan het voorkomen dat het benodigde teletekstsignaal niet beschikbaar zal zijn en werkt de KomFox meestal niet. Het is helaas niet vooraf te zeggen of het niet zal werken, om het zeker te weten moet u dit testen. Werkt het niet, dan kunt u een externe digitale ontvanger gebruiken.

Er zijn veel verschillende merken en types TV's en digitale ontvangers. In het algemeen kan Optelec hier niets over zeggen. Onderstaande informatie is verzameld op basis van meldingen van klanten.

Problemen bij aanbieders

- KPN Interactief (werkt helemaal niet)
- KPN Interactief (via Glasvezel)
- XS4ALL Interactief (is van en gelijk aan KPN)
- Ziggo: (toenemend aantal gevallen, waarbij een reguliere ontvanger wordt gebruikt en de KomFox Innovision het niet doet). Bij het Cisco Model ETP 3925 worden hele zinnen niet uitgesproken of vallen andere stukken tekst weg.
- UPC: (In grote delen van het dekkingsgebied, w.o. Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam, wordt door de ontvanger het Teletekstsignaal niet doorgegeven)
- Canal Digital (sinds de satellietsignalen allemaal gedigitaliseerd zijn en de oude ontvangers niet meer werken, wordt het Teletekstsignaal niet meer aan de uitgang van de ontvanger aangeboden en zal de KomFox niet (meer) werken) 

Problemen bij ontvangers

Kabelbedrijven zoals UPC en Ziggo gebruiken in Nederland verschillende protocollen waardoor de digitale signalen bij verschillende systemen niet altijd gelijk zijn. De technische inhoud van een digitale decoder bepaalt wat de ontvanger moet gaan 'vertalen' aan digitale signalen. Hierdoor is het moeilijk vast te stellen of de KomFox in een bepaalde situatie wel of niet functioneert. Optelec hanteert dan ook een 14-dagen proefperiode, na ontvangst van de KomFox, om te testen of het in uw situatie functioneert.

- Humax IHDR5050c.
- Homecast HDTV HDMI (Ziggo)
- Cisco HDDVR 8485 / 8685 (UPC)
- Horizon box (UPC)
- HomeCast satellietontvanger
- Humax HDMI (Ziggo) Bij het gebruik van zowel de HDMI als de SCART (voor de KomFox), wordt de SCART-uitgang afgesloten.
- Ziggo Interactief
- Nieuwe Samsung ontvanger met SCART en HDMI (Bij gebruik van de HDMI en de KomFox op de SCART-aansluiting , is de laatstgenoemde 'dood' en biedt geen signaal).
- KPN RE-2100T (Interactive)
- Motorola VIP1963 (KPN)

Problemen bij tv toestellen

- Toestellen waarbij de smartcard of CI+ adapter in de TV wordt gestoken. Het TV-signaal wordt dan niet aangeboden op de SCART-aansluiting van het TV-toestel.
- Alle Philips toestellen van 2-3 jaar en jonger (SCART is alleen een ingang en geen uitgang meer)
- Samsung toestellen (recente toestellen hebben geen SCART-aansluiting meer, bij de wat oudere toestellen is er wel een SCART aanwezig, maar dit is dan alleen een ingang en geen uitgang)
- Sony toestellen (recente toestellen hebben geen SCART-aansluiting meer. Bij de wat oudere toestellen is er wel een SCART aanwezig, maar dit is dan alleen een ingang en geen uitgang)
- Toestellen met een HDMI>SCART converter. Aansluiting is alleen een ingang op het toestel
- Loewe TV’s (moeten door de importeur worden aangepast door middel van de SETUP. Modernere Loewe toestellen hebben geen SCART-aansluiting meer)
- B&O (oudere toestellen hebben een SCART-aansluiting en dienen door de importeur geschikt te worden gemaakt voor doorgifte van het TV-signaal, en dus ook de Teletekst. Toestellen van 3 jaar en jonger hebben geen SCART-aansluiting meer)
- Metz (jonger dan 3 jaar hebben geen SCART-aansluiting meer. Oudere toestellen kunnen door de Duitse fabrikant of handelaar in de grensstreek worden aangepast. Metz heeft geen Nederlandse importeur of vertegenwoordiging)

Bij merken zoals LG, Akai en Panasonic geldt over het algemeen hetzelfde als bovenstaande merken. Recente toestellen hebben geen SCART meer en als deze nog wel aanwezig is, is het geen uitgang voor het TV-sigaal. 

Is één van de hierboven beschreven situaties bij u thuis van toepassing, waardoor de Komfox (eventueel) niet zal werken, bekijk dan de informatie over de Webbox2, eveneens een oplossing voor gesproken ondertiteling.


Klanten Reviews van KomFox Innovision

Gemiddelde waardering
0
Aantal reviews: 0
Schrijf uw eigen beoordeling
Schrijf uw eigen beoordeling

U waardeert: KomFox Innovision

Hoe waardeert u dit product?

Beoordeling