• Gratis verzendingVanaf €35,00 in NL
    • Voor 14.00 uur besteldZelfde dag verzonden

Fluency TTS Versie

Fluency TTS Versie kan fungeren als "spraakmodule" in een product van derden. Via een speciale licentiesleutel haalt de applicatie Fluency TTS uit de demo-stand. Voor een dergelijke licentiesleutel is een royalty-overeenkomst noodzakelijk. Meer informatie >
 358,89
In voorraad

Vóór 22:00 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd

Aantal - +
  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Reviews
  • Stel je vraag
Fluency maakt tekst-naar-spraaksoftware voor het Nederlands en het Fries. In onze producten Fluency TTS kun je kiezen uit een groot aantal stemmen, waaronder ook een aantal tienerstemmen.

Spraakgehandicapten kunnen dankzij spraaksynthese met anderen communiceren. Zij tikken zinnen, die door de computer worden uitgesproken, of laten teksten uitspreken die vooraf zijn klaargezet.

Voor hen, en voor hun omgeving, is het wel belangrijk dat de computerstem wat betreft geslacht, leeftijd en andere kenmerken bij ze past. Doordat Fluency TTS een ruime keuze aan stemmen biedt, is deze spraaksynthesizer een goede keuze voor deze doelgroep.

Maar er gaat natuurlijk niets boven de eigen stem. Als er sprake is van dreigend stemverlies (bijvoorbeeld als gevolg van ALS, of als laryngectomie nodig is), dan is het ook mogelijk de stem vast te leggen in een spraakdatabase voor de spraaksynthese van Fluency. De spreker kan dan in een later stadium, als zelf spreken niet meer mogelijk is, zijn eigen computerstem gebruiken om met anderen te communiceren.

Fluency biedt deze dienst aan in samenwerking met rdgKompagne. Zij beschikt over mobiele opnameapparatuur voor het vastleggen van de stem, begeleidt het opnametraject, en kan ook advies geven over de aanvraag bij de zorgverzekeraar.

Hoe gaat het in zijn werk?De spreker moet een vaststaand corpus inspreken dat bestaat uit 387 woorden en 387 zinnen (bij elkaar 774 items). Elk item wordt door de spraaksynthese van Fluency voorgezegd, en de spreker moet dit zo precies mogelijk nazeggen.

Op basis van de eerste 50 opnamen (25 woorden en 25 zinnen) onderzoekt Fluency of de kwaliteit voldoende is om een spraakdatabase af te leiden. Maar met name bij ALS-patiënten kan het voorkomen dat de articulatie op het moment van inspreken al niet meer optimaal is, of dat het inspreken een te grote inspanning vereist.

Het is dan vaak mogelijk een stem te produceren op basis van een deel van het materiaal, bijvoorbeeld de eerste 50 opnamen en verder alleen de losse woorden. Dit vergt minder inspanning van de spreker, en meestal is de articulatie bij losse woorden aanzienlijk beter dan bij de soms vrij lange zinnen.

Fluency TTS is geschikt voor:

- Windows XP
- Windows Vista
- Windows 7 en 8

Oudere Windows-versies worden niet ondersteund.


Klanten Reviews van Fluency TTS Versie

Gemiddelde waardering
0
Aantal reviews: 0
Schrijf uw eigen beoordeling
Schrijf uw eigen beoordeling

U waardeert: Fluency TTS Versie

Hoe waardeert u dit product?

Beoordeling